אחרי שעברתם את שלב התכנון, הבניה והטיפול האקוסטי של החלל שישמש אתכם להקלטות, מגיע הזמן של בחירת הציוד המתאים. שוק האודיו מציע כיום ציוד מגוון המאפשר ליישם שיטות הקלטה רבות. בנוסף לציוד אולפן בסיסי, הכולל מחשב, כרטיס קול מתאים וזוג מוניטורים, נרחיב על ציוד נוסף לאולפן הקלטות שיאפשר לכם שליטה נוספת בסאונד והקלטה איכותית יותר.
קונסולה (מיקסר)
הרבה אנשי סאונד מעדיפים לשלוט על ההקלטה בעזרת מיקסר ולא בעזרת כרטיס קול ומחשב. בזמן שהצליל שמוקלט מגיע בסופו של דבר למחשב (או לחילופין, למכונת הקלטה), מיקסר יאפשר לכם שליטה נוחה בתהליך. בהרבה מהאולפנים המקצועיים הידועים, המחזיקים ציוד לאולפן ממוחשב, הקונסולה היא לב ליבו של האולפן. בנוסף לכך, קונסולות דיגיטליות מודרניות לרוב מתחברות למחשב ההקלטות ומשמשות גם ככרטיס קול. בשוק האודיו קיים היום מבחר מיקסרים דיגיטליים קומפקטים, המתאימים גם לאולפנים הביתיים. הקונסולות הדיגיטליות המודרניות, לרוב, גם מכילות ספריות של אפקטים (כגון רוורב, דיליי וסוגי הד שונים) ואפשרויות עיבוד צליל נוספות (כמו קומפרסייה).
במידה ואתם מקליטים מוזיקאים אחרים, הכרות עם המוזיקה לפני ההקלטה המיקסר יאפשר לכם לשלוט בפרמטרים שונים בהתאם לנגינה ולקטע המוזיקאלי המסוים, מה שיגרום למוזיקה להישמע טבעית יותר ויחסוך את הצורך לבצע שינויים רבים בתהליך המיקס.
ממירים
בעוד שכרטיסי קול מקצועיים כוללים ממירים איכותיים, ממירי A/D ו-D/A איכותיים יבטיחו איכות הקלטה ושמע מבלי להעמיס על מערכת ההקלטה שלכם. התוצאות מראות שאותה הקלטה יכולה להישמע קצת שונה באותה סביבת השמעה וזאת בשל התהליכים שעלולים להשפיע על התנהגות המחשב וכרטיס הקול שלכם. לכן, הוספה של ממירים נפרדים לציוד האולפן הממוחשב שלכם יכולה להיות מאוד שימושית ותבטיח צליל שהוא קרוב למקור ברמה המקסימאלית.
פרה-אמפים
פריט זה הוא הכרחי בכל ציוד לאולפן ממוחשב. הוא מובנה בכל כרטיסי הקול המקצועיים ובכל ערוץ של מיקסרים אנלוגיים ודיגיטאליים. למרות זאת, שימוש בפרה-אמפ מובנה מגביל אתכם לגוון סאונד מסוים שאינו בהכרח מתאים לכל כלי נגינה, או כל סוג של שירה שאתם מקליטים. הוספת פרה-אמפים חיצונים מסוגים שונים יתנו לכם אפשרות שליטה בגוון הסאונד ויהפכו לאחת התוספות החשובות למאגר הציוד האולפני שלכם.