ציוד סאונד
ציוד סאונד להגברת מופעים
רמקולים אקטיביים ופאסיביים
הרבה אנשי סאונד וחברות הגברה מעדיפים להשתמש ברמקולים אקטיביים בשל יעילותם, כל עוד לא מדובר בהופעות גדולות עם כמות קהל שעולה על 150-200 אנשים. היתרון הגדול הוא בכך שרמקולים אקטיביים לא מצריכים מגבר ויכולים להתחבר ישירות למיקסר. כמו כן, ברוב הדגמים של רמקולים אקטיביים ישנה אפשרות של שליטה נפרדת בתדרים ובווליום של כל רמקול. כך, לדוגמא, אם אתם מגבירים הופעה במקום פתוח, כאשר התנאים האקוסטיים הם שונים בכל צד, אתם יכולים לאזן את הסאונד בעזרת האיקוולייזר המובנה ברמקול.
לעומת זאת, רמקולים פאסיביים יכולים לרוב, לעמוד בעומס רב יותר ולספק עוצמות ווליום גבוהות בהתאם למגבר אליו הם מחוברים. בגלל זה, רוב האולמות שיש בהן ציוד סאונד בהתקנת קבע כוללים מערכת עם רמקולים פאסיביים המחוברים למגבר שנמצא בעמדת הסאונדמן.
קטגוריות רלוונטיות:
מיקסרים דיגיטליים ואנלוגיים
למרות שהשימוש בסוג המיקסר תלוי בטעם של איש הסאונד, בעל אולם או האולפן - למיקסרים אנלוגיים ודיגיטליים יתרונות משלהם.
המיקסרים הדיגיטליים נבדלים לרוב במימדים הקומפקטיים. קיימים דגמים מודרניים של מיקסרים דיגיטליים שמספקים אפשרות שליטה בעשרות ערוצים, כאשר רוחב הקונסולה לא יעלה על מטר - מטר וחצי. זה מאפשר נגישות ושליטה מהירה בכל הפרמטרים, כאשר כל המידע מוצג על ידי מסך, שמראה הכול עם דיוק מרבי.
לעומת זאת, מיקסרים אנלוגיים הם עדיין חלק בלתי נפרד מציוד הסאונד שמותקן בהרבה אולמי הופעות וזאת בשל יציבותם. בהבדל למיקסרים דיגיטליים, המצב שבו צריך לאתחל את המיקסר בשל בעיה טכנית הוא נדיר, והדבר האחרון שירצה כל איש סאונד זה להתמודד עם קונסולה שנתקעה באמצע ההופעה בגלל בעיה בתוכנה. אבל, סמכו על הטעם שלכם, כי איכות הצליל באה לפני הכול.
ציוד סאונד חיצוני
בעוד שבקונסולות דיגיטליות רבות כל ציוד הסאונד הנדרש מובנה בתוך המיקסר, אנשי סאונד שמשתמשים במיקסרים אנלוגיים, או לחילופין, רוצים לשלוט בפרמטרים נוספים מעבר למה שמובנה במיקסר הדיגיטלי, משתמשים גם בלא מעט ציוד סאונד חיצוני. כמו כן, להגברת מופעים ברמה גבוהה בדרך כלל נדרשים קומפרסורים ואפקטים מסוגים שונים כדי להתייחס לגוון הסאונד של כל כלי נגינה בנפרד.